Ajankohtaista jatkuu....

Laurin päivä 10.8.2016 Kauskilan Kappelinmäellä

Juuret Lappeella Pulsan Asemalla 24.7.2016

LAPPEEN SEURAKUNNAN
SYNTYMÄPÄIVÄ 25.6.2015

Ensimmäinen maininta Lappeesta on 25.6.1415 Turun maaoikeuden pöytäkirjassa koskien rajankäyntiä Lapveden ja Savon välillä. Silloin raja vedettiin nykyisen Suomenniemen tienoille.

Syntymäpäivää vietettiin torstaina 25.6.2015 klo 18 Kauskilan Kappelinmäellä keskiaikaisen kirkon paikalla yhteislaulun, sanan ja musiikin merkeissä.

Syntymäpäiväjuhlassa mukana lääninrovasti Ossi Hjerppe, rovastit Jukka Lehtinen ja Antti Vanhanen, kanttori Sauli Ruskeepää, Kappelinmäen munkit, Lappeen Taatoja, seurakunta tarjosi kahvit.

Kotiseutupäivä oli 26.7.2015

Perinteistä Lappeen kotiseutupäivä

”Juuret Lappeella”

vietettiin Lappeen seurakunnan 600-vuotisjuhlien merkeissä
sunnuntaina 26.7. 2015 Hytin VPK:n pihalla

Juhlamessu Lappeen Marian kirkossa klo 10

Juhlanäytelmä Ilon lapset Hytin VPK:n pihalla:

Näytelmän kirjoittaja ja ohjaaja Lappeen oma poika Arto Myllärinen.
Rooleissa ammattilaisia mm. Tiia Kinnunen, Mikael Kokko ja Kansallisoopperasta Vilja Riutamaa,
paikallisia kykyjä kuten Ani Hassinen, Outi Kokko-Muhonen, Sami Vesakoivu,
Jukka Lehtinen, myös kyläläisiä mukana joukkokohtauksissa ym.

Musiikkia luotsaavat Sanna Pulkkinen ja Antti Taipale, soitinyhtye,
laulavat munkit jne.

Katsojia oli paikalla n. 700 henk.

Lappeen 600-vuotisjuhlavuoden pääjuhla

oli helatorstaina toukokuun 14. päivänä, jolloin piispa Seppo Häkkinen oli juhlissa mukana. Juhlatapahtumia on vuoden mittaan eri yhteyksissä.

Joulurauhan julistus

oli Hytin kylätoimikunnan ja kotiseutuyhdistyksen järjestämänä maanantaina 22.12. klo 18 Kauskilan Kappelinmäellä. Paikalla oli 52 henkilöä. (Kuva: Tiina-Irene Kauppinen )

Sääntömääräinen syyskokous

pidettiin tänä vuonna keskiviikkona joulukuun 3. päivänä 2014 klo 18 alkaen Lappeen seurakuntasalissa Kirkkokatu 10. Kokousalustuksen piti tällä kertaa Lappeenrannan seurakuntayhtymän talousjohtaja Irmeli Hakkarainen aiheesta ”Lappeenrannan seurakuntayhtymän talousnäkymät”.

LAURINPÄIVÄMESSU

Laurinpäivän messua vietettiin jo perinteiseen tapaan 10.8. Kauskilan Kappelinmäellä vanhan keskiaikaisen Pyhän Laurin kirkon paikalla. Lauri eli Laurentius oli tämän ensimmäisen kirkkomme suojelupyhimys. Laurinpäivä on tämän katolisen pyhimyksen kuolinpäivä. "Dominikaanimunkeiksi" pukeutuneet Sami ja Antti Taipale lauloivat ja säestivä yhteislaulua, ehtoollismessun toimittivat Mika Lehtola ja Sauli Ruskeepää. Lappeen uusi Taata Juha Kuorttinen esittäytyi ja soitti mestaripelimannin ottein kannelta. 

JUURET LAPPEELLA

Perinteistä Lappeen kotiseutupäivää vietettiin sunnuntaina 3.8. Päivä alkoi kotiseutumessulla Lappeen Marian kirkossa,missä saarnasi Simolasta kotoisin oleva rovasti Heimo Lipiäinen. Ruokailu ja kotiseutujuhla oli järjestetty Lappeenpuistoon eli entiseen maatalous- ja puutarhaoppilaitokseen Simolassa. Talo täyttyi juhlaväestä kuten vuonna 1992, jolloin kotiseutujuhlaa vietettiin samassa paikassa ensimmäisen kerran, Helena Puustisen juontamana silloinkin.
Kotiseutujuhlassa oltiin muistojen äärellä eli palautettiin mieliin 70 vuoden takaiset muistot Simolassa, laulettiin sota-ajan suosikkilauluja ja ostettiin sota-ajan villasukkia.. Anja Hytti-Oikkosen ja Matti Oikkosen tulkitseman kuultiin Simolan pommituksissa olleiden kertomuksia. Toki juhlassa elettiin myös tässä päivässä ja tulevassa mm.kaupunginjohtajan tervehdyspuheessa. Juhlassa tapahtui Taatan tehtävien vaihto, kun Jouni Kemppi luovutti kahden vuoden pestin jälkeen Lappeen Taatan viestikapulan Juha Kuorttiselle.

Kuvia tilaisuudesta täältä.
Kaupunginjohtajan tervehdyspuhe

Kotiseutupäivä myös Facebookissa
Lappeen Kotiseutupäivä Simolassa
https://www.facebook.com/events/528279243965029/?fref=ts

70 VUOTTA
SIMOLAN POMMITUKSISTA 19-20.6.1944

Lappeen seurakunta, Lappeen kotiseutuyhdistys,
Simolan ja lähikylien kylätoimikunta ja
Myötävirtaan-yhdistys järjestivät muistotilaisuuden
torstaina 19.6. klo 19 Simolan aseman vesitornilla

Seppeleen lasku ja uuden muistokiven käyttöönotto
Lappeenrannan sankarihautausmaalla klo 17.30
sekä seppeleenlasku Lepolan hautausmaalla siviiliuhrien muistomerkillä
klo 18.15.